Fotorelacja z Zawodów Złoty Karp Wiosny

Rozmiar czcionki:

 W dniu 27 kwietnia 2014 roku odbyła się kolejna edycja zawodów spławikowych „Złoty Karp Wiosny 2014” . Były to zawody otwierające sezon sportowy dla Koła PZW nr 35 w Nowym Mieście Lubawskim.
Z zaproszenia skorzystało 40 zawodników z okolicznych miejscowości. Taka ilość zawodników zaskoczyła organizatorów i wypełniła prawie całą pojemność łowiska.

Zawody towarzyskie rozgrywane w dyscyplinie spławikowej rozgrywane były tradycyjnie w jedno czterogodzinnej turze.
Mimo bardzo niestabilnej pogody wyniki najlepszych zawodników były zaskakująco dobre .
W kategorii seniorów:
I miejsce zajął Marek Rytka z Brodnicy ( wynik 6450 pkt),
II miejsce zajął Robert Sałach z Torunia( wynik 4525 pkt ),
III miejsce wywalczył Piotr Karbowski z Lubawy (wynik 4445 pkt ).

W kategorii juniorów:
I miejsce zajął Paweł Stępkowski (wynik 305 pkt ),
II miejsce zajął Rafał Jendrychowski ( wynik 260 pkt ),
III miejsce Sebastian Hoppe (wynik 30 pkt ).

Wśród łowionych ryb występowały następujące gatunki : płoć , leszcz , wzdręga , karaś srebrzysty .
Największą rybę złowił zawodów, leszcza o wadze 1,4 kg ( 50 cm długości ) złowił Marek Rytka .
Ogółem w całych zawodach złowiono ok 41 kilogramów ryb które po zważeniu powróciły do łowiska .

Całe zawody zakończyły się około godziny 14 .

Fotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp WiosnyFotorelacja z Zawodów Złoty Karp Wiosny

scroll back to top

Comments are now closed for this entry